Ingrasamant plante

Ingrasamant plante apartament

Toate plantele si copacii, ca orice organisme viu, au nevoie de alimentatie. Nutrientii necesari pentru crestere, inflorire si rodire, sunt preluati din sol, apa si aer.  Fara ingrasamant plante adecvat si in timp util de hranire, plantele inceteaza sa infloreasca. Pentru acest lucru, exista mai multe tipuri de ingrasamant plante apartament.

Tipuri de ingrasaminte

Principalul criteriu care diferentiaza ingrasamantul pentru plante, este impartirea lor in organice si anorganice (minerale).

Ingrasamintele organice sunt fabricate din materii prime naturale. Principalul lor plus este efectul usor asupra plantei, dezavantajul fiind mirosul si colorarea. Acestea sunt geluri, ingrasaminte lichide, compozit si bineinteles, pentru fiecare tip de floare, specii de plante si gazon. Balegarul ca ingrasamant, este cel mai bun produs pentru culturi. Acesta contine toate oligoelementele necesare, iar cel mai valoros, este cel produs de cal, fiind folosit pentru fertilizarea solului in zone cu umiditate ridicata.

Ingrasamintele minerale sunt hraniri chimice create artificial. Ele sunt usor si rapid absorbite de plante, insa trebuie sa calculezi corect dozarea, deoarece dozarea incorecta a acestor ingrasaminte, poate duce la boala si la moartea plantei. Totusi, nu trebuie sa iti faci probleme in aceasta privinta, deoarece pe ambalajul fiecarui tip de produs este indicata concentratia corecta.

Forma de eliberare a ingrasamintelor minerale este impartita in:

  1. Ingrasaminte lichide. Solutie concentrata, care este diluata cu apa inainte de utilizare. Cea mai obisnuita forma de ingrasamant pentru plante de interior.
  2. Solubila. Pulberea este diluata in apa imediat inainte de irigare.
  3. Granulat. Adesea folosit ca ingrasamant pentru gradina.
  4. Ingrasaminte sub forma de lumanari sau tablete. Ele sunt asezate in sol, unde se dizolva treptat, pe masura ce sunt udate. Dezavantajul acestui tip, este distributia inegala a substantelor utile.

Conform domeniului de aplicare, ingrasamintele de top sunt impartite in mai multe tipuri:

  1. Ingrasamintele universale contin macronutrienti de baza in proportii aproximativ egale.
  2. Ingrasamintele speciale sunt concepute pentru a raspunde nevoilor unei anumite specii de plante de interior.
  3. Ingrasamantul pentru copaci este destinat tuturor culturilor de livezi.
  4. ingrasamantul pentru trandafiri este necesar pentru fertilizarea trandafirilor din gradina si de interior.

Ingrasamintele standard, la randul lor, sunt impartite in fertilizare pentru plantele cu flori si non-inflorire.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *